keskiviikko 15. marraskuuta 2017

Tien päällä taas

Taas työmaalla mukana. Koko päivä tuli vietettyä Giffordissa, missä on menossa täysremontti maalaiskartanoon, joka on VALTAVA. Kokoluokka on vanhan maailman aateliskartanot 1600-luvulta eteenpäin (Downtown Abbey on hyvä vertailukohta). Pääsin Miken ja Craigin kanssa pystyttämään kaiteita yhteen sivuhuoneista.

Kokoluokasta kertoo jo pelkästään maalin määrä naapurihuoneessa
Itsessään päivä oli varsin tavallinen muihin päiviin verrattuna ja jopa tylsänpuoleinen, jos olen aivan rehellinen. Saavuttuamme työmaalle aloitimme suoraan kaidetolppien asentamisen ja ensimmäinen osa kaidetta olikin jo kasassa tunnin kuluttua. Tämä jälkeen tahti hidastui, sillä muita osia ei oltu mitoitettu valmiiksi, lisäksi portaikossa on useammassa kohdassa vaihtuvuutta kulmissa, mikä pitää ottaa huomioon, että kaiteesta tulee sekä tasainen, että esteettinen.

Ensimmäinen osa valmis. Tolpat ovat valurautaa

Tähän tähdätään
Kaiteet ovat ydinkaide-mallia (core railing), missä tolpat yhdistetään toisiinsa raudoilla, jotka päällystetään puulla, joka on varsinainen kädensija. Oma osuuteni töissä oli erinnäisten reikien poraus kiinnitysrautoihin sekä työkalujen hakemista pakusta työmaalle ja takaisin. Lopun ajasta vietin katsellessa Miken ja Craigin puuhastelua, joka oli omalla tavallaan opettavaista, vaikka meinasinkin hieman kyllästyä jatkuvaan hiljaisuuteen. Tämän päivän työt ovat hyvä esimerkki siitä, kuinka huolellisesti tälläinen kokoaminen pitää tehdä, jotta lopputulos on hyvä ja miellyttävä, aika monessa kohdassa meni aikaa pelkästään palojen sovitteluun.

Ala-askelmien viiden ensimmäisen tolpan mittailuun taisi mennä n. 30min

Ei ihan täsmännyt, "hienosäätöä" kaivataan
Paljon vielä jäi tekemättä kun jouduimme lähtemään, huomenna takaisin tekemään työ loppuun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti