tiistai 14. marraskuuta 2017

Cuparin kukko

Päivän teema oli uusintamatsi tuuliviirin kanssa. Voitto tuli.

Suurin osa päivästä meni tuuliviirin putsaamisen kanssa, joka olikin aikamoisessa kunnossa. Alunperin kuparinen kukko ja kaksi koristekuulaa on päällystetty lehtikullalla, korjattu jossain kohtaa juottamalla ja maalattu kultamaalilla päälle ja kaiken huipuksi joku on todennäköisesti ampunut tuuliviiriä.


Aluksi lähdin siivoamaan näitä pelkästään hiekkapaperilla ja teräsharhalla, mutta pian vaihto tuli rälläkkään teräsharjalla, jolla työstä tulikin paljon nopeampaa. Pinttymän olivat todella tiukassa, samaa aluetta sai käsitellä useammankin vedon verran, ennen kuin alkuperäinen pinta tuli näkyviin.

Pikkuhiljaa
Tässä menikin kahvitauon yli ja melkein lounaaseen asti, kunnes sain "nopeaksi sivutyöksi" taas reikien poraamista, tällä kertaa ruostumattomaan teräkseen. Yllätyin, kuinka kovaa tavaraa tämä oli, tusinaan reikään kului yhtä paljon aikaa kuin normaalisti liukuhihnatyöhön tavallisella rakenneteräksellä.


Valmiiina seuraavaan vaiheeseen

Lounaalta päästyä takaisin siivoustyöhön, sain lopulta kukon valmiiksi ja siirryin koristekuulien kanssa teräsharjapyörälle, jolla oli tällaista muotoa paljon helpompi työstää. Noin pari tuntia myöhemmin oli vihdoin valmista, loppupäivä meni sekalaisissa pikkutöissä, lastausapuna ja hitsausten putsaajana näin esimerkkeinä. Ehdinpä hetken aikaa 'leikkiä tulella' eli tehdä omia juttujani. Ei vieläkään mitään kuvien arvoista, valitan.


Aloitus
Ja valmiina. Ei paljon eroa
Ei mikään vaativa päivä, mutta omalla tavallaan opettavainen. Vaikka tällainen siivoustyö ole mitenkään erityisen vaativaa, voi sellainen tulla tulevaisuudessa itselleen vastaan, jos päädyn omaa pajaa pitämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti