keskiviikko 8. marraskuuta 2017

Askartelua

Taas pajalla pikkujuttuja tekemässä. Ensimmäisenä korjasin alasinjalustan, joka menikin suoraan pohjamaalaukseen sen jälkeen muutaman koristekappaleen kanssa. Maalaus annettiin minulle työksi, joka olikin ihan mukava työ, joskin ruiskun kannattelu yhdellä kädellä alkoi väsyttämään aika nopeasti.

Maalauksen välissä ja sen loputtua sain työkseni väsätä pinon avaimenperiä. Tekeminen aloitettiin 20mm teräskuulasta, joka kuumennettiin induktiolämmittimellä ja painettiin muottiin prässillä. Tämän jälkeen lyötiin taltalla pohja avainlenklle, joka porattiin loppuun. Lopuksi kiillotus ja vahaus.

Induktiolämmitin kuulaa kuumennettaessa
Muotteja oli viisi erilaista, joiden valmistuksen helppous vaihteli todella helposta todella vaikeaan. Viimeisin muotti oli kaikkein vaikein, käpälänjälki, jotka tuntuivat menevän aina joko liian korkealle taikka liian matalalle, mutta lopputulos oli kuitenkin tyydyttävä. Työnä tämä ei ollut ihan kiinnostavimmasta päästä, mutta taas jotain uutta ja tasaista tulosta vaativaa. Hieman jäi kesken, vahausta en ehtinyt tekemään ja kiillottamatta on noin 1/3. Noh, huomenna sitten.

Lähtömateriaali, avaimenperä reiällä ja ilman

Päivä meni siis pitkälti ripeltäessä. Jos vaikka huomenna tulisi joku isompi työ taas tehtäväksi. Saisi enemmän kirjoittamisen aihetta.

Kiillotusoperaatio menossa. Keskellä kuvaa huipputekninen apuväline

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti