torstai 23. marraskuuta 2017

Loppu häämöttää

Eilen tullut kirjoitettua mitään, kiitos yhden vihoviimeisen pahoinvoinnin, joka kesti koko päivän. Sain silti kammettua itseni töihin, jossa aloin tekemään dioraamaani. Huonovointisena työ eteni hitaasti, mutta sain tehtyä käärmeen valmiiksi, joten jotain hyödyllistä tuli tehtyä. Lisäksi viimeistelin vasaran lämpökäsittelyn, vartta vaille valmis.

Tänään olin jo normaalikuntoinen ja pystin olemaan töissä ilman ongelmia. Seuraava osa oli veneen rakentaminen, joka osoittautuikin vaikeammaksi kuin luulin. Rakensin veneen suurinpiirtein kuin oikeankin, ensiksi köli, johon kiinnitin kylkituet ja lopuksi laudat päälle. Viimeisen kohdalla meni paljon aikaa ja melkein hermot, sillä ohuen lattaraudan käyttämisessä on ongelmana nopea jäähtyminen. Kaikki kuitenkin saatiin paikoilleen ja ja pääsin hitsaamaan paatin kasaan. Valitettavasti tein huonon päätöksen ja päätin tehdä hitsaukset ulkopuolella pajan oikulla MIGillä, joten tulos oli epätasainen ja roiskeinen, näitä siistiessä meni turhaa aikaa ja olinkin jo aikeissa luovuttaa, mutta kyllä se täytyi viedä loppuun asti, kerran oli aloitettu.

Pienen ikuisuuden jälkeen hionta oli valmis, mutta en välittänyt kirkkaasta viimeistelystä, joten kuumensin koko työn ahjossa, jättäen pinnan varsin mielenkiintoiseksi. Vielä lopuksi aloin tekemään ohuesta pyörötangosta Thoria itseään, joka jäi vielä kesken. Huomenna tämän viimestely ja kasaus ja vasaran varren teko.

Kävimme myöskin tänään Peten kanssa harjoitteluani läpi ja teimme viralliset paperityöt, koska huomenna hänellä on kädet täynnä taontakurssin kanssa. Kysyin myöskin hänen rehellisen mielipiteen itsestäni, joka kertoo aina paljon enemmän kuin numero paperissa. Tämä keskustelu jäi omasta mielestäni hieman kesken ja totta puhuen tätä kirjoittaessa olen jo unohtanut osan hänen vastauksestaan, mutta pääpiirteet jäivät hyvin mieleen. En kuitenkaan kirjoita näitä tänne, mutta sanottakoon, että palaute oli pitkälti mitä oletinkin, reilu ja rehellinen. Etenkin Pete kehotti minua miettimään, mitä haluan tehdä tulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti