sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Puoliväli

Ei mitään ihmeellistä, mutta oikein mukava viikonloppu.

Lauantai tuli vietettyä Edinburghin eläintarhassa, joissa käyminen alkaa olemaan minulle jo tapa. Uusi kaupunki, uusi eläintarha. Pääsylipun hinta pisti hieman lompakossa (£19, ~ 25€), mutta eläinten kirjo oli laaja ja pitkälti ainutlaatuinen muihin paikkoihin verrattuna, joten en ole niin harmissani.



Oli mukavaa vain kierrellä alueella ja katsella eläimiä, joita ei normaalisti pääse näkemään, edes Korkeasaaressa. Päälimmäiseksi jäivät koalat, intiansarvikuono ja pingviinit. Eläimiä, joita en ole nähnyt kertaakaan tai vain kerran kaksi, sarvikuonon taisin nähdä viimeksi Varsovassa.


Eläintarhan puolesta pitää sanoa, että kaikkien eläinten elintilat näyttivät oikein hyviltä ja tilaa oli riittävästi, mikä oli ehdottoman positiivinen asia. Pieni miinus tulee muutamien paikkojen sulkemisesta, sillä tarhaan rakennetaan valokarnevaalia, joka avautuu joulukuun alussa. Edinburghissa on myös kaksi pandaa, joita en valitettavasti päässyt näkemään, olivat koko päivän piilossa, kuten moni muukin eläin, varmaan viileän kelin takia. Suosittelen lämpimästi, hyvä tapa viettää päivänsä.

Wallaby Outback oli osio, jossa pääsi kävelemään Vallabien aitauksessa, kunhan pysyi polulla

Sunnuntaikin tuli vietettyä suurimmalti osin ulkona, tapasin kaverini, joka oli tullut tapamaan täällä opiskelemaan siskoansa. Vietimme muutaman tunnin kierrellen kaupunkia alkaen Leithistä päätyen jälleen kerran Royal Mile'lle, jossa tiemme erkanivat ja lähdin itse etsimään viskikauppaa, josta sain kuulla töissä, jossa kuulemma myydään simaa. Hetken kiertelyn jälkeen löysinkin etsimäni, joskin hieman eri paikasta kuin minulle oli kerrottu. En kylläkään mennyt sisälle asti, vaan päätin jättää ostosten tekemisen ensi viikolle. Kuulostaa ehkä hieman hölmöltä, mutta hei, ei kauppa ole mihinkään menossa.

Calton Hill. Tarkoitus olisi vielä ehtiä sinekin

Nyt ollaan sitten virallisesti reissun puolivälissä. Vielä kaksi viikkoa pajalla, jonka jälkeen olen viikon puhtaasti lomalla, pakkohan tästä on ottaa ilo irti, kerran tänne asti ollaan tultu. Odotan mielenkiinnolla, mitä tuleva viikko pitää sisällää, perjantaina jäätiin aika tyhjälle pöydälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti