perjantai 3. marraskuuta 2017

Suunta ylöspäin

Tämä päivä meni korkealla paikalla, sillä pääsin ensimmäiselle työmaareissulleni. Aamusta pajalle tullessamme Mike tuli kysymään minulta ja Vickyltä, kumpi lähtisi apukädeksi, joten ilmoittauduin samantien, vaikkakin kysymys korkeanpaikan kammosta pisti miettimään.

Lähdimme heti aamukahvien jälkeen matkaan, suuntana Cupar-niminen kylä Edinburghin pohjoispuolella. Työmaa kyseessä on vanha torni, jonka ulkosivua rempataan ja pajalle on annettu työksi korjata tornin huipulla oleva tuuliviiri.

Cupariin oli tunnin ajomatka, jonka aikana Miken kanssa tuli juteltua kaikenlaista, aiheiden vaihtuessa Skotlannin säästä kummankin maan kansallisruokiin.

Matkalla ehti katselemaan maisemia


Kylään saavuttuamme kävimme kirjaamassa itsemme sisälle työmaatoimistossa ja lähdimme katsomaan työmaata. Päivän työt sijaitsivat aivan tornin huipulla n. 30 metrissä, joten tikkaita tuli kiivettyä paljon. Lopussa tämä kävi jo vähän työstä itsestään, mutta maisemat olivat kyllä sen arvoiset, koko kylä levittyi allamme kokonaisuudessaan upeana maisemana. Sitä olisi jäänyt mielellään ihastelemaan pidemmäksikin aikaa, mutta työ piti tehdä.

Huipulle asti tekemään töitä
Päivän työ oli verrattaen helppo: Leikata ja poistaa tuuliviirin vanha tukitanko ja kovertaa uuden tangon holkille sopiva kolo Miken tekemällä työkalulla, jonka viimeistelin pajalla. Ensiksi leikkasimme tangon pois ja kuljetimme sen alas, missä vaihdoimme työkalut ja menimme takaisin ylös poraamaan reiän. Koko työ meni joutuisaan ja olimme pian taas alhaalla ja kahvilasta kupillisten hakemisen jälkeen paluumatkalla.



Miken taikatyökalu
Pajalle tulimme hieman ennen puoltapäivää, missä oli täysi hulina työkalujen uudelleenjärjestelyssä. Huomenna pajalle on tulossa amerikkalainen seppä pitämään opetuspäivää sammakoiden teosta. Koko pajan väki on tulossa seuraamaan tilaisuutta, kuten myös minäkin, onhan tämä mahdollisuus mahdoton ohittaa.

Huominen menee siis näissä merkeissä, toivon itsekin pääseväni osallistumaan harjoitteluun, mutta olen kiitollinen jo pelkästä mahdollisuudesta päästä seuraamaan koko tapahtumaa. Seuraava kirjoitus on taas sunnuntaina, kerron silloin miten meni. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti