tiistai 21. marraskuuta 2017

Jatkoa eiliselle

Suurin osa päivästä meni vasaran teon parissa. Aamusta sytytettiin ahjo ja muokkaaminen jatkui, hieman silmä muokkausta ja peenan (vasaran kapeampi puoli) muotoilu, ensiksi alasimella lekalla ja viimeistely konevasaralla. Tämä saatiin tehtyä aamukahviin mennessä. Iltapäivällä Pete näytti lämpökäsittelyn, missä karkaisu tehtiin vain vasaran päihin, keskiosan jäädessä pehmeämmäksi. Päästö tehtiin laittamalla kuumennettu rautatanko silmään, vaihtaen tankoa aina edellisen jäähtyessä. Hieman hidas tapa tehdä tämä, mutta paljon tarkempi kuin pajan happi-asetyleenilaitteistoilla tekeminen, joilla kappaleesta tulee helposti liian pehmeä. Itsellä työ jäi karkaisuun, huomenna päästö ensimmäisenä pois alta, sitten vielä varsi, niin valmista on.

Päivän aloitus...

... ja lopetus. Painoa n. 1,5 kg.
Sain oman vasarani muotoiltua nopeammin kuin Vicky, joten hänen kiriessä viimeistelin Jormungand-patsaani. Eihän tässä paljon tekemistä ollut, pään ja hännän asettelua oikeaan asentoon ja yleisesti kehän muotoilua, lopuksi harjaus teräsharjalla. Muutama yksityiskohta olisi voinut mennä paremmin, mutta olen silti tyytyväinen, yritin tehdä tätä vuosi sitten ensimmäisenä itsenäisenä työnä, mutta silloin taito ei riittänyt ollenkaan. Nyt riitti :)


Aloitin myöskin toisen näyttötyöni, dioraama Thorin kalastusretkestä. Tässä menikin tovi, aluksi olin tekemässä tätä vain kaksiulotteisena, mutta lopulta päätin mennä alkuperäisellä suunnitelmalla ja tehdä kolmiulotteisen, vähän lisää haastetta. Aluksi ajattelin vain aloittaa tekemisen ja suunnitella sitä mukaa kun teen, mutta pian tajusin poukkoilevani ympäri pajaa kuin päätön kana, joten istuuduin alas tekemään edes jonkinlaista suunnitelmaa, toisekseen ottaamaan henkeä ja kasaamaan ajatukseni. Nyt on selkeä(mpi) ajatus, mitä haluan tehdä, aloitus ainaki tuntui olevan lupaavampi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti