sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Perjantai ja viikonloppu

Perjantaina kävimme Miken kanssa Cuparissa pystyttämässä työmaalle uuden kärkikappaleen ja tukiputken, johon tuuliviiri asennetaan. Tämän kokoonpanon raahaaminen tornin huipulle (30-40m) ei ollut mikään mukava työ, 3,5 metrinen teräsputki painaa tarpeeksi. Tästä selviydyttiin kuitenkin varsin nopeasti, puolessa tunnissa takaisin alhaalla, mikä olikin vain hyvä, tuuli oli sen verran navakka.
Kärkikappale
3,5 metriä alempana putken kiinnityskohta

Matkalla työmaalle kyselin työmaasta tarkemmin ja Mike kertoi paikan olevan vanha kauppahuone (Corn Exchange), jossa viljelijät ovat aikoinaan käyneet myymässä satoaan. Taas hieman viisaampi. Katutasolla tarkoituksena oli vielä asentaa kadun toiselle puolelle koristelyhdyn kannake, joka jäi tekemättä, koska yksi kiinnityspultti oli vinossa eikä mukana ollut tarvittavia työkaluja. Mike oli hoputtamassa minua joka käänteessä ja ihmettelinkin tätä, kunnes tajusin tänään olevan kuvauspäivä, jolloin pajan väestä otettiin kuva heidän kalenteriinsa, joka lähetetään asiakkaille.

Valurautainen murheenkryyni

Pääsimme takasin pajalle ja nopean kuvaustuokion jälkeen minulla olikin taas vain tyhjää, joten palasin takaisin Jormungand-patsaani pariin, jota sainkin tehtyä hyvin eteenpäin. Jäin pajalle vielä työpäivän jälkeenkin, kerran siihen oli mahdollisuus ja nyt olen patsaan kanssa yksityiskohtien parissa. Kotimatka venyi hieman pitkäksi, sillä käyttämäni bussin reitti kiemurteli jokaisen mahdollisen mutkan kautta, joten lopussa kyllästyin ja vain nousin pois kyydistä kohtuullisen lähellä asuntoani ja kävelin loppumatkan. Sanomattakin olin aika piipussa päivän jäljiltä.


Lauantaina otin rennosti enkä lähtenyt minnekään kuin vasta puolenpäivän jälkeen. Hetken kiertelyn jälkeen Princess Streetillä suuntasin Calton Hill'in puistoon, joka olikin tervetullut rauhallinen paikka muuten niin kiireiseen kaupunkiin. Täällä tuli vietettyä tovi vain rauhallisesti kävellen ja antaessa ajatusten mennä omaa tahtiaan. Paluumatkalla tein reilun mutkan paikallisen peliliikkeen kautta, pitihän sekin tarkistaa.

Maisemaa Calton Hill'iltä Leithin suuntaan

Nelson-monumentti


Sunnuntai meni pitkälti samalla kaavalla, päivällä kävin Vickyn kanssa katsomassa viskiliikkeen, mistä hän oli minulle maininnut, mutta jota en ollut löytänyt itse. Kävikin ilmi, että olinkin kävellyt kyseisen liikkeen ohi muutaman kerran, mutta kerran liikkeen nimi oli The Gin Company, en ollut kiinittänyt siihen mitään huomiota. Kävimme vielä Skotlannin kansallismuseossa, joka on vaikuttava paikka, kuvittele Kansallismuseo ja Eläinmuseo yhdessä ja kerro kahdella. Kävimme kiertelemässä vähän jokaisella osastolla, etenkin muinaisten metallitöitä katsellessa, kunnes Vicky joutui lähtemään omille asioilleen. Kiertelin vielä jonkin aikaa itsekseni nauttien paikan laajuudesta ja näyttelyiden valikoimasta, kunnes jouduin itsekin lähtemään takaisin valmitautumaan seuraavaan viikkoon.

George Stevensonin höyryveturi


Valurautainen juomapiste




Mielenkiintoinen viikko luvassa. Tiedossa on opinnäytetyö, jonka saan valita kokonaan itse. Petelle kerroin jo tekeväni vasaran ja taidetyön, josta olen tarkoituksella ollut hieman vaitonainen. Tarkoitus on tehdä oma näkemykseni vanhasta viikinkitarinasta, Thorin kalaretkestä, missä Thor melkein saa saaliikseen maailmankäärmeen Jormungandin. Saa nähdä miten tämänkin onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti