maanantai 23. lokakuuta 2017

Saapuminen ja tutustuminen

Päivä alkoi Helsingissä 5.30, josta aamurutiinien jälkeen 6.52 junalla lentokentälle, jost lentoni lähti 8.40. Terminaalissa oli reilusti väkeä, mutta olin onnekas ja lähtöselvitykseen jonottanut perhe antoi minun mennä ohitse, koska lentoni lähti ennen heitä. Turvatarkastuksesta päästiin läpi ilman hämminkiä ja pian oltiinkin lennolla Skotlantiin, joskin 10 minuuttia myöhässä. Perille saavuttiin kuitenkin ajallaan.

Lentoni meni suoraan Edinburghiin, missä laukkujen hakemisen jälkeen Pete Hill, vaihdostani vastaava mies ja yksi pajan pomoista, oli minua vastassa. Suuntasimme heti aluksi pajalle katsomaan paikkoja ja antamaan minulle käsitystä, mitä kaikkea on työn alla.

Ensiksi Pete kuljetti minua ympäri pajaa esitellen paikkoja. Paja on jaettu kahteen päähalliin, vanhaan ja uuteen (kulkee myös nimellä 'tien toisella puolella'), jonka lisäksi pienempiä tiloja on useampia, kuten taontapaikka ja esittelytila. Päähalleissa ovat kaikki isoimmat koneet ja niissä tehdään isoimmat työt, uudessa vajassa riittää tilaa isommallekin kokoamistyölle. Työkalujen kirjo on valtava, täältä löytyy tarvikkeita joka lähtöön.

Esittelykierroksen jälkeen jäin hetkeksi omilleni tutkimaan paikkoja, kunnes minut pyydettiin auttamaan yhdessä työssä. Menossa on galvanisointiprojekti, jonka jälkiä minun ja toisen työntekijän, Vickyn, oli määrä siistiä. Rälläkällä ja viilalla tämä sujui hyvin, samalla sain tutustuttua hieman työntekijöihin ja sisäistettyä päivän tapahtumia.

Pian kello iski 12.30 ja tuli lounastunti, jonka aikana juttelin muiden kanssa koulustani ja harjoittelustani, mutta etenkin työmatkastani, joka Peten mukaan ei ole helppo. Lounaan jälkeen Pete heitti minut läheiselle ratikkapysäkille, josta pääsin majapaikkaani. Loppuppäivä menikin sitten tutustuessa lähiympäristöön ja jutellessani isäntäväen kanssa, joista toinen on tänne opiskelemaan muuttanut ystäväni.

Huomenna pajalla pitäisi olla valmiina töihin 7.30. Siitä sitten alkaa varsinainen harjoittelu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti