perjantai 27. lokakuuta 2017

Perjantai perjantai

Ensimmäinen perjantai pajalla vietetty. Koko väki paikalla, joten oli jotain elämääkin. Mark antoi minun jatkaa talttapohjien tekoa, jotka sainkin kaikki valmiiksi. Tämän päivän tuotoksiin olen vielä enemmän tyytyväinen kuin eilisiin, sillä lyöntipään suipennus onnistui omasta mielestäni todellä hyvin. Perjantaisin töitä on vain puoli päivää, joten kotiinlähtö oli jo klo 13. Tämä antoi mahdollisuuden kulkea kotimatkan kaikessa rauhassa ja kokata kunnollisen aterian kämpällä.

Päivässä ei ollut mitään ihmeellistä, mitä ei eilen olisi tapahtunut, joten ei siitä enempää.

Ensimmäinen työviikko takana toisessa maassa. Aika jännä olo tällä hetkellä. Maanataina, kun lähdin Helsingistä en vielä tiennyt, mitä viikko tulisi pitämään sisällään. Koko ajan puolelta ja toiselta ja omaltakin osaltani on sanottu, että harjoittelusta tulee mielenkiintoinen ja haasteita tulee riittämään, mutta eihän sitä tiedä ennen kuin on siellä.

Mitkä on nyt fiilikset? Pakko sanoa, että yleiseltä tunnelmalta Edinburgh ei aivan kauheasti poikkea Helsingistä. Talot ovat paljon vanhempia, oma majapaikkanikin on n. 300-vuotias ja busseja kulkee paljon enemmän aivan kaupungin keskustassa, mutta kaikesta huolimatta en tunne olevani ulkomailla niin paljon kuin muualla. Asiaan saattaa kylläkin vaikuttaa hyvä englannin taito.

Paja on mielenkiintoinen paikka. Iso, paljon laitteita, todella monta prässiä ja ainakin tähän aikaan vuodesta koko ajan hieman viileä. Tilat ovat avoimia ja työkalujen paikat tuntuvat mietityiltä. Pajan väki ovat oikein mukavaa sakkia, neuvomassa jos tarvitsee, mutta antavat kuitenkin tehdä töitä rauhassa, jos kaikki menee hyvin, kuten eilinen näytti. Kaikki ovat työskennelleet alalla pitkään ja Mark ja Craig ovat olleet pajalla periaatteessa aina. Tämä näkyykin heidän menossaan, joka heidän välillään on välillä hektistä hyvässä mielessä (Mark: Kuten ehkä huomasit, olemme kaikki hieman hulluja).

Seuraavaksi on edessä viikonloppu ja tiedossa olisi kaupungissa pyörimistä ja paikkoihin tutustumista. Colin antoi minulle pääsykorttinsa Edinburghin linnaan, jolla pääsee sinne ilmaiseksi, joten ainakin yksi kohde on valittuna. Linnalta lähtee myös Royal Mile-katuosuus, jossa on kuulemma mielenkiintoisia putkiikkeja, joissa voisi käydä piipahtamassa. Kirjoitan seuraavan kerran varmaan vasta sunnuntaina, annan huomenna itselleni kaiken mahdollisen ajan vaelteluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti